uzun zamandır blogla ilgilenemedim ama malum finaller başlıyor hepimiz bi arayış içerisindeyiz. Elime not geçtikçe buradan paylaşacağım.
Bugün süt teknolojisi uygulama sınavı olduk. Kısaca sınavın içeriğinden bahsedeyim,
5 soru test 15'er puan, 1 soru ise klasik ve 25 puan değerinde. Süre 15 dakika.
Klasik soru, %L.A ve SH ile ilgili bir problem sorusu.
Test soruları ise
1- tereyağının yapım aşamaları
2-Fenol fitelein indikatörü katılmış 100 ml sütün asitliğini nötrlemek için % kaçlık NaOH çözeltisi kullanılır?
3-sütte yağ tayini aşağıdakilerden hangisi kullanılır?(cevap: 10 ml 1,82'lik H2SO4)
4-Set tipi yoğurdun yapım aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
5-starter kültürü oranı?tam hatırlayamadım soruyu ama cevap %1 di:)
haydi kolay gelesin...