Bu Blogda Ara

15 Mayıs 2012 Salı

Süt Teknolojisi Uygulama Sınavı Çıkmış sorular

Merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır blogla ilgilenemedim ama malum finaller başlıyor hepimiz bi arayış içerisindeyiz. Elime not geçtikçe buradan paylaşacağım.
Bugün süt teknolojisi uygulama sınavı olduk. Kısaca sınavın içeriğinden bahsedeyim,
5 soru test 15'er puan, 1 soru ise klasik ve 25 puan değerinde. Süre 15 dakika.

Klasik soru, %L.A ve SH ile ilgili bir problem sorusu.
Test soruları ise 
1- tereyağının yapım aşamaları
2-Fenol fitelein indikatörü  katılmış 100 ml sütün asitliğini nötrlemek için % kaçlık NaOH çözeltisi kullanılır? 
3-sütte yağ tayini aşağıdakilerden hangisi kullanılır?(cevap: 10 ml 1,82'lik H2SO4)
4-Set tipi yoğurdun yapım aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
5-starter kültürü oranı?tam hatırlayamadım soruyu ama cevap %1 di:)


haydi kolay gelesin...